Wednesday, September 29, 2010

nak citer pasal kasih sayang skit...

arini ambe nk citer pasal kasih sayang skit...of kos korang dah tau kan aper itu kasih sayang,sumer orang perlukan kasih sayang...tp arini ambe bukan nak citer pasal kasih sayang orang @ manusia, tapi pasal kasih sayang makhluk lain...kasih sayang pasal langit and laut...korang mesti tak pernah dengar lagi kan, so let the story begin...

Tahukah korang, langit dan laut saling cinta-mencintai.

Langit sangat sayangkan laut, sehingga warnanya pun seakan laut.
Begitu juga laut, terlalu sukakan langit sampai warna pun seakan sama :)
Once upon a time, datanglah si awan.
Awan melihat kecantikan langit dan terus terpikat.
Tapi langit begitu setia kepada laut
Langit mahu melihat laut sahaja.
Awan tidak berputus asa.
Maka, awan pun berusaha untuk memikat langit.
Awan luaskan dirinya.
Supaya langit dan laut terpisah dari pandangan
Laut menjadi begitu geram.
Laut mengeluarkan ombaknya yang kuat.
But malangnya, ombak laut tak dapat mengusir awan :(
Tiba-tiba, datang lah angin.
Angin melihat kesedihan langit dan laut.
Maka, angin rasa perlu mengusir awan supaya langit dan laut dapat bersama.
Dengan kuasa yang ada, angin pun meniup awan
Awan pun berpecah dan berlalu pergi.
Awan menjadi sedih.
Lalu menangis mengeluarkan hujan.
Hingga sekarang,
kasih antara langit dan laut tidak dapat dipisahkan.
Cuba kita pandang ke hujung laut...
Pasti kelihatan seakan-akan langit dan laut,
sedang berpasangan :")



jadik camner citer ambe? kalau kasih sayang makhluk lain dah macam ni, macam mana agaknya kasih sayang manusia kan...ambe tinggalkan korang sumer dengan soalan ni...korang jawab sendiri la soalan ni, sebab dalam diri korang sumer ader jawapan yang ambe tanya ni...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...