Tuesday, November 2, 2010

HAMAS Pejuang BAITULMUQADDIS

Assalammualaikum...

maafkan ambe sebab dah lama tak wat post baru...ni adalah kerana ambe baru jek menghabiskan exam terakhir bagi pengajian ambe kat Institut Pendidikan Guru Kampus Sultan Mizan nih...yahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

tapi tu bukan aper yang ambe nak kongsikan kat entri kali nih...ambe nak citer pasal review buku yang telah ambe baca...macam suggestion pom blh la gak...semoga reader sekalian boleh la ambik sedikit sebanyak manfaat dari review ambe nih...

buku first yang ambe nak kongsi arini bertajuk HAMAS Pejuang Kota Suci Baitulmuqaddis... 
ditulis oleh Maszlee Malik...buku ni ambe pinjam kat Perpustakaan Zaaba, IPG KSM...kenape ek tajuk dier ambe taip camtu...bukan typo ek, memang tajuk dier tulis gitu...cam nih...




buku ni ambe ambik masa dalam 2 mnggu nak abiskan, sebabnya ialah ambe sibuk dengan tesis time tu la...sebab tu lmbt skit...aper2 pom memang buku ni bes...banyak mengajar ambe tentang kebenaran HAMAS nih...antara yang menarik minat ambe ialah pasal Bridget Al-Qasam, komando2 Islam yang banyak melakukan kerosakan kepada yahudi, bior padan muka diorg...
Briged al-Qasam
ni logo diorg...M16 kat tgh2 tu,hehehe...pastu satu lagi yang cukup menarik minat ambe ialah pasal atfal al hijarah atau juga dikenali sebagai kanak-kanak batu...ni adalah kumpulan kanak2 yang sanggup berjihad, walaupun sekadar menggunakan biji2 batu, melawan askar2 yahudi yang lengkap bersenjata, melawan kereta kebal yahudi laknat tu...
Atfal Al-Hijarah...(klik utk besarkan)


reader2 nampak tak gambar budak tu baling somting kat kete perisai tu..tu diorg balik batu2 la tu...tu la jihad2 yang dijalankan di Palestin...kalu nak tau dgn lebih lanjut, blh la cari kat kedai2 buku atau kat library berdekatan anda...kalu tak, boleh mntk tempah kat sna, hehehe...

ni jek la yang boleh ambe kongsikan...selebihnya reader2 baca sendirik la yek...tunggu la review seterusnya ek...

p/s : panjang gak ek entri kali ni...arap2 la penuh dengan informasi...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...