Tuesday, January 25, 2011

25 Things About Pokjat

ASSALAMUALAIKUM… 

 

baiklah, ni entri tag dari Cik Mimie, jadi ambe akan menjawabnyer sebaik mungkin (ader soalan ker ek)…berkenaan dengan 25 perkara tentang ambe…mungkin takder orang nak tau pasal ambe, tapi ambe tetap nak bagitau, hahaha…

 

 

1.maksud nama ambe, iaitu izzat anwar = kemuliaan yang bercahaya

2.pokjat = gelaran yang ambe dapat masa kat maktab

3.no ic 49,sebab lahir kat sabah pada tahun 1987

4.suka warna hitam & ungu

5.suker kamen rider & power ranger (lantak la korang nak cakap ambe budak2 pom)

6.ader koleksi gundam

7.suker barang-barang bundle

8.ader motor LC135 (bini sekarang,hehehe)

9.suker dengan gajet2

10.suka baca manga dari tengok anime

11.nak panjat gunung kinabalu

12.suker pakai cincin

13.ada bela ikan laga

14.suker citer omputih

15.suker tengok lakonan Nicolas Cage, Antonio Banderas

16.tak suker citer antu

17.jenama kereta laptop pertama ambe = Hyundai

18.suker novel Ramlee Awang Murshid

19.pernah dapat anugerah tokoh pustakawan (ulat buku la kan)

20.ader 3 helai tali leher kartun (cam budak2 jek)

21.tak suker IPhone (kalu orang nak bagi ambik jek,hehehe)

22.tak pernah naik kereta api

23.tak pandai berenang

24.pernah hampir-hampir lemas

25.suker vampire, ninja dan star wars (kombinasi menarik tak?)

 

sekarang ambe nak tag:

saper2 yang rasa nak menceritakan sedikit sebanyak pasal diri dier

(25 jek,takyah lebih2)

 

p/s:hampir lemas tu btol2 yek,nasib baik la ader orang tolong,kalu tak,tak de la entri nih…

62 comments:

dya adriza said...

minat WWE? x tulis pun :P

Mat Ganu said...

sudah berpunya..malu2 lak nak ngaku...hahaha

susu said...

no 10 ngn 18 sme

CNEN AFI (dream chaser) said...

tak suke tgk cite hantu? pelik, bkn slalu laki suke ke...haaa..

NURUL NADIAH MAMAT said...

suka pakai spek itam bukan awak ke?ehehe....

The Crow Empire said...

wah, ade koleksi Gundam. Terbaik! Naruto layan x? Sy peminat naruto. heheh..

(^__^)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

tang motor kesayangan tu kita sama tang naruto tu aku pun sama tangkap layan bebbbbbbb

h A n Y S said...

tak suka tgk cite antu??
nape? takut ke?eheee..*kidding*
;p

btw,dah buat pon tag ni sblm ni..
;D

nazirulhazwan~ said...

jom la lagekan ikan ko ngn ikan aku.haha

SyedGraphiX said...

nombo 22 . sy pun x pnah nek kete api :P

kyle said...

49? IC kyle 49 gak hehe....

syrupmasin said...

ohh asal ta suke cite antu..penah kene kacau ea?? haha

izaLis™ said...

sy nak naik gunung kinabalu jugak! bila ek? hehehe

Siti Hajar Masri said...

hai pokjat..hehe~

ko x pernah naik keretapi ye..kesian..tapi aku pun x pernah..haha~jgnkn keretapi,komuter ngan lrt pun x pernah..lg kesiankan..

diana said...

akak pun ada ikan laga..
jom lawan nak??
jhehheh

diana said...

akak tag kamu

http://diana-senyumsenyum.blogspot.com/2011/01/1st-ga-pearl-by-moon.html

Farhah Zaidah said...

heee..g blaja berenang cepat...sy pun x pndai berenang...msuk dalam air kepak2...konon2nya kuak lentang..tpi kaki jejak lantai kolam...heee

princess laila said...

lar..hmpir lmas? humm.tyme BIG ta blaja brenang ker..? heh2~

iera said...

baru kenal pok jat..hehehe..tulis lagi yg senang orang nk knal..hehehe

a n a s t a s y e a said...

anastayea pun pernah alami pengalaman hampir lemas masa mandi kat kawasan air terjun .. memang tak boleh ingat apa2 masa tu. Alih2 dah berada kat kawasan dalam .. Nasib baik la abah datang tolong. =)

anastasyea's latest post .. Mengenali DoFollow dan NoFollow Dengan Lebih Jelas - Cara Mudah Membina Baclink Secara Work Smart

dyg said...

nak naik gunung kinabalu ke?
hehehe..sila2..mana tau jumpa puteri gunung kinabalu..haha..

Siti Aziz said...

no 22 ngan 23 sama!!! woooohaaaaa....

hysman said...

no 23 & 24 tu akan2 same...
cuma subjek & impak jer..
hahahhaa

maCy said...

WAHH.. NAK KENAL. KIKH2

novel2, bacela komik. hoho

Mimie said...

pokjat si ulat buku rupanya.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ohhhhh ulat buku... ingat ulat dalam batuuu tadiii....

tak suka berenang atau mmg tak tau berenang wehhhh ni musim banjir tauuu

amy azuha said...

hehe..tak suke cter antu..baik g tgk khurafat skg lala

Sham said...

nasib baik ada orang selamatkan ye...kalau tidak takde aku kawan bernama pokjatt...

ijatnuar87 said...

dyaadriza:WWE?xmuat nak taip la,hehehe...dier nak 25 jek tu...

ijatnuar87 said...

matganu:hehehe...yup,btol tu...

ijatnuar87 said...

susu:ahaks...dah baca rayyan fantasi?

ijatnuar87 said...

cnen:isk,bukan sumer la..citer ngarut tu...

ijatnuar87 said...

nurulnadiah:pakai time panas jek la,hehehe

ijatnuar87 said...

thecrow:yup..baru jek dapat realgrade,hehehe...naruto?peberet la tu...

ijatnuar87 said...

afzainizam:hehehe...idup LC sumer2,hehehe

ijatnuar87 said...

hanys:heheheh...takut gak la,hehehe...(jujurnyer aku)

ijatnuar87 said...

nazirulhazwan:boleh jek,hehehe...

ijatnuar87 said...

syed:hehehe...la,ader gak ker yg xpernah naik ketepi,xsangka plak...

ijatnuar87 said...

kyle:la,49 gak ker?join da club bro,hehehe

ijatnuar87 said...

syrupmasin:hehhehe..kena kaco tu tak la,tp pernah tgk orang kena kaco,hehehe

ijatnuar87 said...

izalis:heheheh...jom2,tourist guide dah ader...

ijatnuar87 said...

sitihajar:la,btol ker?lagi teruk rupernyer.hehehhe

ijatnuar87 said...

diana:hehehhe...boleh2 jek...braper ekor?

ijatnuar87 said...

diana:ok kak,akan dijoin,hehehhe

ijatnuar87 said...

farhah:hehehe...sma la kiter...tak braper nak reti la,hehehe

ijatnuar87 said...

laila:la,BIG maner ader ajar brenang...

ijatnuar87 said...

iera:hehehe..baru kenal?sedeynyer...

ijatnuar87 said...

anastayea:la,yer ker?memang menakutkan kan...memang dah ngucap time tu...

ijatnuar87 said...

dyg:hehehe..tak nak join ker?

ijatnuar87 said...

sitiaziz:la,xpernah naik keteapi gak ek,heheheh

ijatnuar87 said...

hysman:hehehe...yup...btol gak ek...

ijatnuar87 said...

macy:heeheh...jom kenal2...

ijatnuar87 said...

mimie:yup...mmg ulat buku,bukan ulat bulu yek...

ijatnuar87 said...

afzainizam:hehehe...xreti berenang la,

ijatnuar87 said...

amyazuha:hehehe...khurafat tak suker,ngangkung besh...

ijatnuar87 said...

sham:yup..btol tu...nasib baik sungguh kan...

NURUL NADIAH MAMAT said...

ohoho....macam tu.....
tapi tiap kali tengok gambar bnyak yang pakai spek itam....ihik.....

ijatnuar87 said...

nurulnadiah:sebab ambik gambar time panas?hehehe

izaLis™ said...

tourist guide baru nak cari la..silap hb kita sesat kat gunung kinabalu tu..kalo sesat kat gunung ledang, xpa gak..jumpa puteri gunung ledang..kinabalu xda puteri!! haha

ijatnuar87 said...

izalis:hahahah...ader jek la...puteri gunung kinabalu...kan lagendan gunung tu pasal balu2...

Suraya said...

wowiee..baru je tengok,komen dia dah 60 lbih..huhu..rmai pmnt pokjat nim..ptut tmboh se agy..haha

ijatnuar87 said...

suraya:hahaha..jangan nak ngarut2...60 tu sebab 30 komen orang lain,30 lagi komen ambe balas...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...