Monday, January 10, 2011

FB dan AJL 25

ASSALAMUALAIKUM…

 

apa kaitan FB (facebook) dan AJL 25 (anugerah juara lagu 25) ni ek…tanpa kita sedari, kaitan nya sangat banyak dan sangat rapat…ok la, mukaddimah dah abis…

15hb Mac nih ada ura-ura FB akan ditutup oleh pengasasnya, Mark Zuckerberg, jadi korang dinasihatkan untuk menyimpan semua gambar-gambar yang diingini…

mesti korang semua dah kalut kan, yer la, FB ni dah jadi satu budaya dikalangan rakyat malaysia, malahan diseluruh dunia (500 juta pengguna)…dan selepas ini akan berlaku penghijrahan besaran oleh pengguna FB kepada laman sosial lain seperti twitter, frenster dan myspace…

kepada ambe, tak kisah sangat kot, sebab ambe masih ada blogger.com, jadi diharap agar blogger.com tak ditutup la yek…

dan kebenaran disebalik kisah nih belum dipastikan lagi, sebab ada yang cakap ini sekadar khabar angin, jadi jangan la korang percaya bulat-bulat pasal citer FB ditutup ni ek..kepada yang nak menyiasat, silalah siasat akan kebenarannya…

baiklah, kisah kedua, berkaitan dengan FB jugak, iaitu mengenai fan page…fan page ni adalah satu aplikasi dalam FB yang membenarkan kita membuat satu laman kumpulan mengenai sesuatu…dan kita boleh menjemput orang lain untuk menyertai laman itu…bagus kan, merapatkan ukhuwah…

tapi yang menjadi keburukan apabila kita membuat fan page untuk membenci individu lain, contohnya fan page membenci Ana Rafali… apalah dosa Ana Rafali sampaikan ramai orang membenci dia ek…menjadi satu kesalahan pulak untuk menang, sungguh pelik manusia nih ek…

nah, itu la perkaitan antara FB dan AJL , jadi korang nilai la sendiri yek mengenai FB dan AJL nih…sepertimana yang sering diucapkan oleh sorang rakan ambe,

semua ni dunia semata-mata, mainan freemason

blake….hehehe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sumber:google

 

p/s:korang pilihlah leklok yek…segalanya mungkin,hehehe….

30 comments:

diana said...

betul tu..
tak paham la dok buat page benci2 orang ni..
dapat apa entah..
buang masa sunggauh la..

IMANSHAH said...

FB tak tutop kot, propaganda jew

miss epa said...

sgt setuju!cian ana rafali.bkn dia minta tuk menang kan?ish ish.

hanna iymeera :) said...

kalo blogger tutup , hanna nanges sbb dh jatuh cinta bangat sama menulis blog!

duan lang said...

saje je bikin panas~

susu said...

xde kje wat fanpage benci2 org

ijatnuar87 said...

diana:btol tu,takder paedah langsung...macam membenci diri sendiri plak...

ijatnuar87 said...

iman:hehehe...tak tutup tak per la,hehehe...jangan usik blogger udah,hehehe

ijatnuar87 said...

missepa:hehehe...tau tak per, dah ditakdirkan,dah rejeki dier,nak wat camner,terima jek la..xperlu membenci...

ijatnuar87 said...

hanna:hehehe...tau takper...mau sasau para blogger kiter nih,hehehe

ijatnuar87 said...

duang:hehehe..bikin panas pom memang panas dah citer nih...

ijatnuar87 said...

susu:hehehe....tau takper..jenis2 manusia yang tak leh terima suratan takdir...

NURUL NADIAH MAMAT said...

dunia yang penuh kealpaan...

Nazryn Mishar said...

haha . FB xkan tutop lah . sume 2 tipu je .

Rafidah Bakri said...

diorang salah gunakan teknologi
dah tak ada kerja gamaknye :)

Siti Hajar Masri said...

kesian kat ana rafali..menang pun kena benci..apa diorg dapat kalo benci?

Umie Nadhirah said...

FB takkan tutup.. percayalah .

ijatnuar87 said...

nurulnadiah:hehehe...btol2 tu...manusia sentiasa lupa,melayu mudah lupa...

ijatnuar87 said...

nazryn:hehehe...btol tu...propaganda belaka tuh...

ijatnuar87 said...

rafidah:hehehe..btol tu,biler teknologi disalahgunakan...nak marah dah besar panjang semua tu...arap2 sedar sendiri la...

ijatnuar87 said...

hajarmasri:btol tu kak,dapat sesuatu kalu benci ana rafali nih,dapat dosa yang menimbun....hehehe

ijatnuar87 said...

umie:hehehe...ok2,sy caya...

NURUL NADIAH MAMAT said...

yap...agree with dat....
melayu mudah lupa....
sebagai contoh bila dah berjaya lam bisnes terus lupakan saudara-mara....

p/s ; lari dari topik x nie ek?ekeke...

Mimie said...

ada plak pages nak benci2 orang lain.Sekati badak dia jek nak benci2 orang lain.xbaik la dengki2 benci2 neh.tak matang langsung!rezeki masing2 la.

duan lang said...

mu jene tag!!

http://wangwangsenbei.blogspot.com/2011/01/croydon-baby-boy-gakiutnye-babyhehe.html

ijatnuar87 said...

nadiah:hehehe...btol dah tu...ader kaitan gak tu...

ijatnuar87 said...

erinagemok:tau xper...jadi la cam kiter kan,takder benci2,hehehe...gurau2 bewak je kan...

ijatnuar87 said...

duang:beyeh2,akan disetelkan...

Azza Firza said...

gimik ja

ijatnuar87 said...

azza:hehehe...tau xper...gimik semata-mata...dah xder keje kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...