Sunday, January 9, 2011

GREEN ARROW

ASSALAMUALAIKUM…

 

Ok la...kali ni ambe nak bercerite mengenai Green Arrow plak deh... Green Arrow atau dalam bahasa melayunyer, panah hijau (bukan panah arjuna yek)...

Green Arrow ni sebenarnyer karekter dalam komik keluaran DC Comics...dier ni sebenarnya Oliver Queen, orang kaya di Star City...dier berpakaian cam robin hood, pastu mahir dengan panah...dan salah satu dari karekter komik yang ambe suker..kenapa?sebab dier ni Cuma manusia biasa, tanpa kuasa apa-apa namun begitu dier cuba untuk mengubah dunia dengan kelebihan yang dier ada, iaitu dengan memanah...

Cam tu la gak impian ambe, walaupom ambe tak der kuasa hebat, namun ambe cuba untuk mengubah dunia(besar sangat nih) kehidupan sekeliling ambe dengan kelebihan yang ambe ader, iaitu dengan mengajar...iyer, btol nih...walaupom kiter tak ader kuasa apa-apa, dengan kelebihan yang kiter ader, kiter mampu mengubah sesuatu...

Camner nak mula? Kita mulakan dengan mengubah sesuatu yang mudah dan paling dekat dengan kita, iaitu diri kita sendiri...selepas tu,cuba ubah pula perkara-perkara disekeling kita...dan selepas tu, hanya anda sahaja yang tahu kemampuan anda...

Dan satu lagi, nak ubah tu pom ader syaratnyer yek...ubahlah dari keburukan kepada kebaikan...tu perubahan yang paling afdal...

Make no sense, but lets make change...

Green_Arrow_1_1600x1200

ada ruper tak?hehehe…sumber

p/s:tak perlu memegang senjata untuk mengoncang dunia, cukup sekadar coretan dari pena untuk mengubah segalanya...

18 comments:

Mimie said...

fuyohh pokjat..red arrow ker?

ijatnuar87 said...

erina:hehehe....red arrow pom boleh da...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”

setajam mata pena... setajam minda dan idea....bergegar dunia ko buatnya kan...

ijatnuar87 said...

afzainizam:nice quote...setajam mata pena,setajam minda dan idea,mampu membelah segala rintangan mendatang..

Siti Hajar Masri said...

itulah hero yang sebenarnya..hidup ijat..hehe~

diana said...

tetiba akak rasa bersemangat je
lepas baca entry ni..
hahah..tahniah ye..
punye azam yang besar..

IMANSHAH said...

serupo lah, kemah deme

ijatnuar87 said...

sitihajarmasri:hehehe..btol tu,mekacih kak hajar..

ijatnuar87 said...

diana:hehehe...bagus la kalu dah bersemangat,hehehe...azam kecik tu tu kak....

ijatnuar87 said...

iman:demo loni tok supo mulo,heheheh...

princess laila said...

huuu..bagos lah senior!
moga tros b'smangat untok mngajar ank bngsa ^_^

ijatnuar87 said...

laila:hehehe...mmg la ambe bersemangat...tp kerajaan cam tak bersemangat langsung plak...

Azza Firza said...

arrow green boleh panggil tak? HAHA

░♥si lampu neon♥░ said...

TAK PERNAH LAK DENGAR PASAL GREEN ARROW TU..TAPI AKU SETUJU..WORDS CAN BE HARMFUL THAN ACTION..



ENTRI MANTAP & MELETOZZ :
# RAHSIA KULIT CERAH MACAM FATIN LIYANA#
# PUSH UP BRA PEREMPUAN#
# PANGGILAN TELEFON NUFFNANG !#
# UPDATE PENEMPATAN GURU 2011#

.:: dieylah :: said...

satu perkataan kekadang boleh membunuh dan menghapuskan dunia...yerrr...btul ke cikgu?hehehe

ijatnuar87 said...

azzafirza:hehehe...boleh jek maner2 pom...

ijatnuar87 said...

neon:hehehe...green arrow ni mmg xbraper popular cam superman & batman,hehehe...tp tetap antara hero pujaan,hehehe...btol tu,word are better than action

ijatnuar87 said...

dieylah:wah,menghapus dunih...besar sangat tu,hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...