Thursday, January 13, 2011

PANDAI GUNA OTAK

ASSALAMUALAIKUM… 

 

Ada la satu hari, 3 orang pesakit mental diuji kesihatan mental mereka setelah melalui beberapa siri rawatan oleh doktor. Setiap mereka diuji dengan beberapa sesi ujian (mcm ujibakat la pulak)

Pesakit Pertama
Doktor: Boleh tak awak bezakan antara kuda dengan manusia?
Pesakit: Tak boleh!
Doktor: Apasal pulak??
Pesakit: Nanti saudara saya si kuda belang kecik ati plak...
Doktor: Masih fail dh otak dia nih. Nurse, masukkan dia balik dalam wad.

Pesakit Kedua
Doktor: Sekarang, saya nak awak kira berapa anak tangga kat tangga lipat nih (sambil menunjuk ke arah tangga tersebut)
Pesakit: 2 ribu! (dgn konfiden menjawab, smbil menunjukkan jari "peace")
Doktor: Apasal banyak sangat??
Pesakit: Itu pun dh kira standard apa!
Doktor: Alaahai, ni pun fail jugak otak dia....Nurse, tolong masukkan di ni balik e...

Pesakit ketiga
Doktor: Boleh tak awak naik tangga tu (sambil menunjuk ke arah tangga tadi) sampai anak tangga ke-5, kemudian awak terjun ke bawah...
Pesakit: Awak dah gila ke?!! Kang patah kaki saya, awak nk bayar??
Doktor: Wuih! Yang nih dah ok mental dia! 1 lagi soalan, camana awak boleh berfikir dengan telus gitu?
Pesakit: (Dengan suara konfiden)...Haaa, bila berfikir......kita mesti pandai menggunakan otak...(smbil menunjuk ke arah kepala lutut dia sendiri)
Doktor: Aisey, yg nie pun fail jgk......

 

ini otak…google

ini otak-otak yek…google

sumber

 

p/s:korang guna otak tak?hehehe…

44 comments:

IMANSHAH said...

haha pala lutut tu ada gunanya awe

iszieylyanziy said...

hahaha,,otak2,,sedap dimakan,,ngee

NURUL NADIAH MAMAT said...

huhu....nice entry izzat....

LoVe_LeEyA said...

keciknye otak org lam gambar tu.. hehe~ =P

ijatnuar87 said...

iman:heheheh...memang ader guna,tapi bukan untuk berfikir...

ijatnuar87 said...

is:heheheh...tu la,rindu nak makan otak2 k.besut,huhuhu

ijatnuar87 said...

nadiah:hehehe...entri kopi pes jek...

ijatnuar87 said...

leeya:heheheh...the simpson kan,memang otak kecik...

iniialahaku said...

manala taw..try wat CT scan tgk..mn taw ada kat pala lutut dia sgguh...hahahaha..

Fairyfarina said...

catchy!

Mat Ganu said...

mung hok mane se jat...hahahha

♥ Funna ♥ said...

ahahaha..lawak btol..otak letak kat lutut tu

mie said...

gue macam xpernah try je ni..
hohoho

Siti Hajar Masri said...

aku x guna otak tp guna akal..haha~

p/s:sorry baru datang hr ni..smlm busy giler..

F.a.S.h.E.e.H.a said...

gua guna otak tapi still tak dpt buat keputusan yg betul. cane tu? hehehe

niesz said...

otak2 yg ley d mkn n yg x ley d mkn..hehe..

alinac lover said...

hahaha lawak2~

diana said...

sedap la otak2 ..
akak suka kalau dia panas yang suam2 je..
pastu bila makan kita sedut..
jangan gigit..
eh!ni entry pasal otak ke,atau otak2??

Miss Yaty said...

hihi..gayanya macam semua pesakit mental tak dapat keluar hospitallah macam ni...hihi..

p/s: otak-otak tu macam lain macam je...hihi

ijatnuar87 said...

iniaialahaku:heheheh..nak wat ct scan kat lutut dier?hehehe...kang tak pasal2 doktor tu yang masuk wad giler,hehehe

ijatnuar87 said...

fairyfarina:hehehe...menangkap?

ijatnuar87 said...

matganu:aku nok doktor,hehehe

ijatnuar87 said...

funa:heheheh...tau takper,nasib baik dier tak tunjuk kat tempat lain...

ijatnuar87 said...

mie:takpernah try?nak try boleh jek,hehehe

ijatnuar87 said...

sitihajar:heheeh...btol gak ek,kiter guna akal,bukan otak,hehehe

ijatnuar87 said...

fashehaa:hehehhe...itu dinamakan takdir...nak keputusan yang betul?solat istikarah,hehehe

ijatnuar87 said...

niesz:heheheh...btol2,melayu makan otak2,ader orang asli makan otak...zombie kampung pisang pom makan otak..

ijatnuar87 said...

alinac:hehehe...sedikit ketawa pengubat duka

ijatnuar87 said...

diana:huhuhu...memang sedap kak...kalu nak try datang la besut,dijamin sedap...tapi camner nak sedut ek...

ijatnuar87 said...

missyati:isk,knapa plak tak leh kuar?asalkan diorang tak tunjuk kat lutut udah la,hehehe

h A n Y S said...

bagus lawak ni, ada unsur sindiran disitu..hehe

princess laila said...

bab 'otak-otak' paling lawak! =)

Mimie said...

saya sangat suka2 otak2.yummy.

ijatnuar87 said...

hanys:ader unsur sindiran?camner tu ek?hehehe

ijatnuar87 said...

laila:huhuhu..bukan lawak la,tapi sedap,teringin makan otak2 k.besut,huhuhu

ijatnuar87 said...

erina:suker ek?hehehe...sarawak ader otak2 ker?

princess laila said...

haha! terjah la kole besut! tym2 x watpe kan..sblom dapt posting.. =)

ijatnuar87 said...

laila:hehehe...keje pattime la...lagipom cam awal sangat jek nak pegi sana,kena lmbat2 sikit,bagi junior2 rindu btol2 kat senior,hehehe

PinQib said...

bengong rr.. hahaha
kepala lututtttt

|I love BADANG|Siapa RAGAD WALEED AL KURDI? |

princess laila said...

o,bgos la kije.hahaha~ nak bikin gempak ar nih..ok..eh,tapi arituh da ad pon y mai mktb..awl2 gi da mai..tp xtw la sape..coz dgr dr kngkwn jek..xnmpk pon dorang..pape p0n! slamat bkerja!

ijatnuar87 said...

pinqib:hehehe..bole dicuba,tapi risiko sendiri tangung sendiri,hehhee

ijatnuar87 said...

laila:bikin gempak la..tau dah..pokpik & boo yang pegi...knal tak?hehhehe

░♥si lampu neon♥░ said...

tu laa doctor tu yang giler..sape suruh tanya soklan banyak sggt ! hahaha


Check it out Entri Paling Best !
# # Lelaki Menyampah Tengok Perempuan Nangis !# #
# Dosa Orang Suka Melambatkan Solat !#

ijatnuar87 said...

neon:isk,kena la tnya banyak2,nak chek btol tak,kang kalu salah chek,tak ker naya,hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...