Friday, January 7, 2011

BERTUDUNG VS RAMBUT PERCUMA…

ASSALAMUALAIKUM…

 

Dah menjadi isu yang cukup hangat dalam dunia blog sekarang berkenaan dengan entri satu blog nih, berkenaan dengan fesyen tudung zaman sekarang…

ambe ni bukan alim ulama nak ngomen pasal nih, tapi pada ambe, tak der salah untuk berfesyen…dah menjadi fitrah manusia sukakan kepada kecantikan…dan kecantikan itu boleh datang dalam pelbagai bentuk, kerana kecantikan itu dalam mata pemandangnya…

tudung yang berpesen2 nih, bior la kat diorang nak lilit camner, asalkan mereka menutup aurat…lagipom dengan berpesen nih, mungkin mereka dapat menarik minat gadis gadis dengan rambut percuma ni untuk memakai tudung…

jangan nak menafikan, bahawa sekarang semakin ramai gadis-gadis yang bertudung fesyen nih berasal dari golongan rambut percuma…yer la, pakai shawl yang harga kurang dari soploh ringgit, murah dan mudah…cantik plak tu…boleh sepadan dengan pelbagai jenis pakaian…

tapi jangan la plak diorang ni pakai tudung lilit2, pastu pakai skirt nampak paha, memang patut la dipersoalkan…tapi dipersoalkan dari segi pemakaian lain, bukan dari segi tudung tu…diorang pakai legging,skinny,skirt pendek pom, tak der kaitan dengan fesyen bertudung…

jadi kepada sesiapa yang nak mengomen pasal tudung-tudung nih, ambe cadangkan tengok sekeliling dulu…jangan main taram jek…

ader saper2 nak try fesyen tudung saji?camnih

 siti nurhaliza1

ambe tak nak letak gambar blogger, kang tak pasal-pasal kena sembur dengan pemilik gambar,hehehe…jangan saper2 repot dah la ek…sumber gamhar=google

p/s:paling suka dengan fesyen jack sparrow…korang tau?

35 comments:

bout my life said...

hihi.hamba tao blog sape yg dimaksudkan tu.
bt,nice opinion.i like :)

iszieylyanziy said...

heehhe,,senior,,,kat maktab nie pon jenuh la aii dok ckp sal shawl,,dak2 laki kutuk mngutuk,,pelik seh

Mimie said...

haha.yelar pokjat.asik2 isu tudung yg den dengor.pakai tudung salah.siap warna warni pun dipersoalkan.tak baik la dengki2 dengan hamba Allah kat muka bumi ni.kita patut seronok tengok si fulan ni bertudung.kalau nak tegur biarlah yg membina,sejuk sikit hati ni mendengar.tak ke gitu pokjat macho?

miss epa said...

ehem ehem.anda juga turut sama mengomen pasal bnda ni.gud2.hee :)

diana said...

apa kena dengan ct ni??
dah giler ke apa??
ops!!!kang ada yang serang akak
sebab cakap ct giler..
hahah..maklummla..
orang popular ni banyak
tukang sokong walaupun bend yang dia buat nampak giler..
hahah

Azi Huhu said...

Saya Free Hair, tapi once saya dah terbukak hati, saya akan bertudung. Tapi pernah jugak dengar "Nak Bertudung ke Nak Berfashion" tah la, sbnrnya tu hak individu, kalau reti jaga diri, ok je nak pakai tudung fashion macam2 mana pun :))

susu said...

bgs lah klu fesyen2 tudung ni ley mnarik dak2 pcuma rmbt ke rmbt pcuma tuk pakai tdg..tp niat kena btl kan kan (tkt gak nk ckp sal pakai tdg ni, tkt salah kan kena lak)

Afzainizam said...

,=====,o00o Pon..Ponn..Ponn
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bertudung ni kan menutup aurat wanita.... aku suka tengok wanita lebih angun bila bertudung suka sejuk mata...

aku rasa ramai lelaki yang suka tengok wanita bertudung....

berfesyen bergaya tak jadi masalah yang wajib adalah bertudung

NURUL NADIAH MAMAT said...
This comment has been removed by the author.
NURUL NADIAH MAMAT said...

already read dat blog.....
but then xperlu nak malukan orang....
pape pon....nak berfesyen boleh....
TEPUK DADA TANYA IMAN.....
HUKUM AGAMA JANGAN DIABAIKAN....

LORD ZARA 札拉 said...

aku pun pakai shawl~
dah lupa nak lilit tudung biasa (sat lagi kena maki dengan orang kang)

ha ha ha ha.
takde salahnya pakai shawl. lagipun, pakai dengan etika memakai dan menutip aurat (kan boleh cari yang besar dan menutup dada kan?)

:)

oh ya, gambar bawah tu kenal sangat~
XD

IMANSHAH said...

ambe nak carik isteri bertudung..

Siti Hajar Masri said...

biasalah tu kalo pakai tudung berfesyen..pakai tudung sm je tak vogue plak..hehe~kalo bab pakaian tu memg kena jaga..dah ko pakai tudung jgnlah pakai skirt pendek plakkan..memg rosakkan fesyen tul dan rosakkan imej org bertudung..

aleen aiden said...

bahaha.xrela nak pakai tudung saji.hadess.

PinQib said...

lawa kot sti pakai camtu
| Keyword: ROGOL|

ijatnuar87 said...

boutmylife:hehehe...xperlu la disebut blog maner kan...mekacih bebyk,heheh...

ijatnuar87 said...

is:hehehe...biasa la..bnda pelik mmg orag akan kutuk kan...tp selagi benda pelik tu xberdosa,lantak la nak kutuk aper pom...

ijatnuar87 said...

cikerinamimie:hehehe...btol tu...teguran yg membina,bukan teguran memusnah...(first time komen ko memuji,hehehe)

ijatnuar87 said...

missepa:hehehe...biasa la,kena ikut perkembangan...lagi pom tersentap gak baca entri tu,hehehe...

ijatnuar87 said...

diana:hehehe...biasa la kak,org xnmpk salah kalu dier suker kat seseorang tu...nk wat camner lagi kan..

ijatnuar87 said...

azihuhu:xper,ambe doakan semoga awk akan pakai tudung gak...nak berpesen atau tidak,tak kisah la...asalkan menutup aurat kan...

ijatnuar87 said...

susu:btol tu...apapom yg penting niat...heheheh...

ijatnuar87 said...

afzainizam:hehehe...btol tu,sejuk mata memandang..pompuan ni mmg cntik bertudung...kalu tgk nonmuslim bertudung,lagi la bertambah ayunya...

ijatnuar87 said...

nurulnadiah:btol tu...tepuk dada tu kan,tp jgn la plk pakai tudung nmpk dada kan...btol tak?hehehe

ijatnuar87 said...

lordzara:wah,lord zara datang mengomen,hhehehe...btol tu,xkisah la pkai shawl atau tudung,asalkan menutup aurat....hehehe(senyap2 udah psl gmbr tu ek,hehehe)

ijatnuar87 said...

imanshah:hehehe...cepat2 cikgu,dah mkin ramai yg bertudung skrang,hehehe...

ijatnuar87 said...

sitihajar:btol tu kak,nak bertudung pom kna la tgk pakaian gak kan...jgn smpai memalukan golongan bertudung...

ijatnuar87 said...

aleen:hehehe...kalu pkai terendak?boleh jek kan,cam tudung saji gak tu,hehehe

ijatnuar87 said...

pinqib:alamak,dah kantoi plak,hehehe...

NURUL NADIAH MAMAT said...

yap....sebab dada pon aurat......
leh nampak muka ngan tangan je.....
i'm not perfect but it's also my responsibility to take part on giving an advice......

p/s : xtau btul ke x ayat bi sy nie...ehee....

h A n Y S said...

aku pakai shawl, tp still tutop dada,and still pakai shawl yg tak jarang..
so apa ada haal lah sgt blogger yg kutuk2 org tu...hmmm..

░♥si lampu neon♥░ said...

HUHU INI POTOSHOP JE KAN HUHU TAK KESAH LAA..ASALKAN KITA JAGA PERIBADI DAN SAHSIAH KITER..

CHECK ENTRI MANTAP NI :
# TWITTER ARTIS MALAYSIA ! #
# STICKER KERETA YANG LAWAK#
# NAK PINDAH WORDPRESS?? #

ijatnuar87 said...

nurulnadiah:yup,btol tu..kalu dah sangat2 xleh tutup semua tu,jangan la dedah semua...

ijatnuar87 said...

hanys:yup,btol tu...pkai shawl belit2 smpai kaki pom,yg pnting aurat tak nampak kan...

ijatnuar87 said...

neon:la,btol2 punya gambar la...fresh ambik dari google tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...