Monday, January 17, 2011

KARNIVAL JOM MASUK U!

ASSALAMUALAIKUM…

 

Mula-mula sekali ambe nak mintak maaf kerana tidak mengemas kini blog semalam, kerana kekurangan kesihatan,hehehe…

kali ni ambe nak berkongsi tentang karnival jom masuk U anjuran Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia. ambe ada la pergi ke karnival ni pada hari sabtu yang lepas, dan ambe mendapati karnival ini sangat berguna dan bermaklumat kepada pelajar-pelajar yang ingin menyambung pengajian di peringkat yang lebih tinggi.

banyak aktiviti menarik yang dijalankan disana, seperti pameran pedidikan (sudah semestinya), Kuiz "Jom Masuk U” (soklan susah gak nih), cabutan bertuah (kurang bertuah ambe nih) dan bermacam aktiviti lagi…

karnival ini akan diadakan di 11 tempat dan tempat pertama bagi karnival ini ialah di Terengganu Trade Center(TTC), Terengganu,hehehe…seterusnya karnival ini akan berkunjung pula ke Melaka International Trade Center (MITC) pada 22 & 23 Jan 2011, jadi kepada pelajar di Melaka dan Negori Sembilan, dijemput datang untuk mendapatkan maklumat dan macam-macam la…hehehe…

ni ambe nak tunjuk la sikit keadaan semasa karnival tersebut…

DSC01070  DSC01072 DSC01073 DSC01074   DSC01077 DSC01078 DSC01079 DSC01080 DSC01081 DSC01082 DSC01083 DSC01084 DSC01085 DSC01086  DSC01088 DSC01089 DSC01090 DSC01091 DSC01092 DSC01093  DSC01095 DSC01096 DSC01097   DSC01100 DSC01101 DSC01102 DSC01103 DSC01104 DSC01105 DSC01106 DSC01107 DSC01108

seramai lebih kurang 20 ribu pengunjung mengunjungi karnival di terengganu itu, dan ambe rasa karnival ini memang bermanfaat…luper plak, ambe pergi ni sebab adik ambe dah abis SPM yek,bukan ambe nak masuk U smula,hehehe…

untuk maklumat lanjut, klik SINI yek…

 

p/s:suker dengar encik2 kat dalam tu mempromosikan U masing2,hehehe..

p/s/s:untuk cikgu2 pismp, ambe tanya la kat booth BPG, dier cakap dah tak lama lagi nak posting,hahaha…

p/s/s/s:ini sekadar entri bercerita yek,bukan entri iklan, ambe tak dapat apa2 upah pom,hehehe…

30 comments:

diana said...

macam mana kamu buat susun gambar dua2 gitu ye??
paham tak soalan akak..?
cemana letak dia kembar2 dua gitu.

ijatnuar87 said...

diana:owh,sy guna window live writer,tu yang boleh susun senang camnih...try la guna kak,lagi senang....

duan lang said...

senang ke jat?wahaha

ijatnuar87 said...

duang:yup,koho senang la,bukan kohok ye,hahhaa

princess laila said...

karnival JOM MASUK U memng bes. dulu pas SPM penah gak gi. wat kat PWTC~ pleng bes dapat macam2 ole2! note book..alt tulis..paper bag...ngee~ kumpol bnyak2! smpai skunk ade gi :)

bukan photographer said...

ada jugak gambar booth umt..ingatkan xd..hehe

duan lang said...

mu kene tag!! http://wangwangsenbei.blogspot.com/2011/01/contest-pic-hitam-putih-paling-cool.html

Siti Aziz said...

semoge dapat mengajau secepat yang mungkin..amin..\o/

Mat Ganu said...

aik!! nak sambung master ke bro..hehehe

Siti Hajar Masri said...

nak masuk u seronok..nak belajar yg x seronok..haha~

niesz said...

yg kat kl tu nape jauh sgt yer,susah la adik niesz nk g sane..da check da tp die wat kat seri kembngan..

ijatnuar87 said...

laila:ader booth IPG tak?hehehe...pegi ni pom ader gak ole2,byk gak dpt,hehehe

ijatnuar87 said...

bukanphotograpfer:isk,mesti ader,negeri sendri kan,ehhehe...ader 20 ipta yg sertai nih

ijatnuar87 said...

duang:beyeh boh

ijatnuar87 said...

sitiaziz:mekacih...amin...moga2 kan...

ijatnuar87 said...

matganu:nak cari gok info pasal master,tp xdop la...huhuhu

ijatnuar87 said...

sitihajar:hehehhe..tau xper...blaja memang xbesh

ijatnuar87 said...

niesz:yup,kat MINES kan...jauh ker?kalu gitu g melaka la,atau jauh gak?

susu said...

booth ukm xde ke? =(

ijatnuar87 said...

susu:ader jek...tu antara booth paling laku la...ramai giler manusia kat situ,hehehe

Sham said...

dah sihat ke tu..?ui lama doh pakcik tok masuk u...

Siti Hajar Masri said...

mengajar best x?

Mimie said...

heh?ada adik yg nk masuk u ker??

ijatnuar87 said...

sham:dah ok dah sikit nih...hehehe..nak masuk lagi ker cikgu?ambik master la plak

ijatnuar87 said...

sithajar:huhuhu...takleh posting lagi la kak

ijatnuar87 said...

erinamimie:yup...baru jek bis SPM

susu said...

huhu, ukm dihatiku..terbaeklah

ijatnuar87 said...

aik,knpa plak dengan ukm?

susu said...

org stdy ukm la..

ijatnuar87 said...

eh,yer ek...luper plak...ambik kos per?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...