Monday, December 13, 2010

HOBI PELIK

ASSALAMUALAIKUM…

 

entri yang sebelum ni ada menceritakan mengenai salah satu dari hobi ambe kan…ni pom merupakan salah satu daripadanya gak, tapi hobi dah ditinggalkan…kenapa ditinggalkan? sajer-sajer, dah bosan dengan hobi ni kot…tapi tinggalannya masih ada lagi…hobi pelik ambe ni ialah mengumpul benda nih…

DSC01047

tarikh lahir ambe 3 taun yang lepas…

korang kenal aper ni? ni ada pengikat bagi roti sandwich tu…gitu la kot namanya, hehehe…roti ni memang peberet ambe, sebab murah, mengenyangkan dan banyak plak tu…ader la dalam 20 keping kot…jadi selepas abis makan rotinya, kepingan plastik ni ambe simpan, sebagai kenangan la konon, hehehe…

ambe dah kumpul dalam 40 keping, tapi separuh dari tu dah ilang, jadi tinggal la dalam 20 keping lagi…

DSC01046

roti yang biasa ambe beli ialah Hawaii Five-0…kekadang beli gak Gardenia…mungkin hobi ini akan diteruskan apabila ambe mula hidup bujang nanti…

 

p/s:pelik tak hobi nih?korang ader yang lagi pelik?

18 comments:

Ujang9897 said...

wow...hobi yg pelik tapi benar...hee

Cik Ila said...

tak pelik la..
CIk Ila pun lebih kurang gk..
suke kumpul benda2 tak guna..
CIk ila suke simpan segala jenis tiket2 bas,resit beli brg..
Pdhal tak gune pn simpan benda2 tu.

*jemput undi cik ila,peserta 199 kat sini...

http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com/

Hans said...

pokjak pelik..hehe

ijatnuar87 said...

ujang:ko xder hobi pelik2 gak ker?hehehe...

ijatnuar87 said...

cik ila:hehehhe...simpan gak benda2 tu...tp sumer dh ilang tulisan,kabur jadinyer,hehehe...

ijatnuar87 said...

hans:bukan pelik la, tp unik,hehehe...

~cik manis~ said...

eh tak pelik laa. dlu mse kcik pun sy suke kumpul bnde ni :D

azi nur said...

sye ade 1...trikh lahir juga kbetulan..2 yang simpan...22 july 08..hihi

ijatnuar87 said...

cik manis:yer ek...dh byk ner dah?

azinur:hehhehe...xper,taun dpn leh cari lagi,hehehe

alinac lover said...

pelik jugak tu

ijatnuar87 said...

alinac:pelik sikit jek dop,ehehehhe

Siti Noraisyah said...

baru jumpe tempat komen.. kecik sgt.. hehe..
Tak sangke lak ade yg minat kumpul mende ni.. ^^
ape pun, tak salah hobi tu, malah sgt unik! Teruskanlah simpan tag yg ade tarikh2 penting.. ^^
mane tau satu hari nti leh lelong kt eBay..

h A n Y S said...

pelik..pelik, memang pelik...
plastik roti xnak simpan?
hehehe

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Ziarah buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

adoiiii sorry banyak tertinggal entry ko ni.... bussy sejak-sejak ni....

amboiiii kalu camni hari-hari makan roti aje... mmg jimat lahh ko...

hobi tak leh nak kata apa kan....

aku ni tak ade yang pelik pun... cuma tabiat aku suka pau orang punya roti.... hahhhh biar diorang kat umah tu beli roti aku tukang bedal habiskan

ijatnuar87 said...

siti:hehehe..baru jumpa ek...hobi jaman budak2 dulu,sumer benda nak disimpan...ermmm...jual kat ebay,menarik gak idea tu,hehehe...

hanys:plastik roti tu besar sgt,simpan yg kecik2 jek,senang nak simpan,hehehe...

afzainizam:hehehe...pau roti orang?kalau pau pau ayam pom besh gak,hehehe...xper,kurang2 xder la membazir roti tu kan,hehehe

Nurul Nadiah Mamat said...

hobi saya bila dapat benda nie saya patah2kan sampai kecik......hii......

ijatnuar87 said...

nadiah:huhuh...knapa la dipatahkan...sebahagian dari rega roti gak tu,hehehe

Nurul Nadiah Mamat said...

xtau la...tp suka bila dia jdik kecik2.....pastu tabur atas buku....hiii......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...