Thursday, December 30, 2010

Segmen Jom Berkenalan

ASSALAMUALAIKUM…

 

ok la,ni sebenarnya entri hutang, oleh cikmas & dyaadriza…mereka la yang mengtag nama ambe untuk menyertai segmen nih…jadi orang memberi kita merasa, ambe pom menerima la pelawaan ini dengan penuh rasa hormat,hehehe…

Cara nak join segmen ni cukup mudah..Jom tengok syarat2nya~


1)Buat Entry  bertajuk"SEGMEN  JOM BERKENALAN" ~ lulus
2)Paste banner segmen jom berkenalan dalam entry anda(kalau nak letak kat sidebar pon takpe)..linkkan ke entry ni ~ lulus
3)Jawab 7 soalan berikut:
-Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)..ceritakan sedikit

in a relationship, hehehe… berkahwin biler? tunggu dulu, stabilkan idup dulu…


-Ceritakan tentang diri anda  (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)

ambe dilahirkan di Sabah General Hospital (dalam bahasa melayu jadi Hospital Jeneral Sabah ker ek?), pastu tinggal kat Terengganu (senyum sokmo)…baru jek menamatkan pengajian dalam pengajian rekabentuk dan teknologi…jadi sekarang menunggu untuk dipostingkan oleh KPM…dipostingkan jadi aper? jadik cikgu la,hehehe…


-Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..

ambe ni seorang cikgu dan menjadi fitrah seorang cikgu untuk suker bercakap, bernasihat, bercerita dan sewaktu dengannya… dan kekadang aper yang ambe nak luahkan tu belum sampai tahap budak-budak(ambe ngajar skolah rendah), jadi tempat untuk ambe luahkan kat dalam blog nih la…ambe suka bercerita mengenai apa yang berlaku di sekeliling kita, pastu berkenaan dengan pedagogi cikgu, dan motivasi kepada sesiapa yang membaca,hehehe…sumbangan seorang cikgu kepada anak murid maya,hehehe…


-Apa pandangan anda tentang dunia blog?

dunia blog ni merupakan satu dunia yang selari dengan dunia realiti kiter, tapi dunia blog ni lebih terbuka dan ramai blogger yang menetap di dunia blog ni kerana ingin lari dari dunia realiti…namun kiter kena beringat, bahawa walau suka camner pom kiter dengan dunia blog, kiter tetap akan kembali ke dunia realiti. jadi seimbangkan antara dunia blog dan dunia realiti,hehehe


-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..

blog ini bagus, menyeronokkan, dapat ramai kawan. cuba cari kawan, bukan cari lawan…kalu ader susuatu kesulitan atau tak paham pasal blog ini, jangan malu bertanya…malu bertanya sesat jalan…apa yang penting? KERJASAMA….

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..

pertama-tama skali ialah header tu,hehehe…walaupom ini templete, tapi kebanyakan orang suker dengan header tu,hehehe…(tapi kurang 2 orang la)…pastu entri2 ambe kebanyakan berkisar mengenai apa yang berlaku disekeliling ambe…citer-citer peribadi ambe tak begitu masukkan dalam nih…pastu ambe suker letak gambar2 comel anak murid ambe, hehehe…dan ambe ialah seorang cikgu…


-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?

selagi maner jari mampu menari diatas keyboard, selagi neuron-neuron otak mampu menyambung diantara satu sama lain, selagi nyawa ini dalam genggaman ambe..


4)Tagged 4 orang rakan blogger anda(jangan lupa ingatkan dorang!)..

duang @ lang

fakhri @ ayiechelsea

nordin ahmad @ mat ganung

asmad @ me as


5)Linkkan entry anda ke ruangan komen...maseh ~ lulus
6)Tarikh tutp sampai 3 Januari 2011~ lulus

 

jadi ambe rase setakat tu jek ngomelan kali nih,hehehe…sekian mekacih…

 

p/s: cikgu ijat atau cikgu anwar?maner lebih sesuai?hehehe

10 comments:

♥..cik_mas..♥ said...

AKHIRNYA :)

IMANSHAH said...

salam

imanshah dah join lama dah..hehe

segmen ni buat cg akim fofular u

JUJAMAFIA said...

oo cekgu, salam kenal~

ijatnuar87 said...

cikmas:hehehe...lambat sikit...

ijatnuar87 said...

iman:hehe...tu la,kena wat gak segmen camni,bagi orang ramai folow,heheh...

ijatnuar87 said...

jujamafia:salam kenal ugak,hehehe...

:Cikgu Akim: said...

suka bc sumer jwapn..smoga berjaya capai cita2 yg tersemat dhati sempna mlngkh thun baru!

klu rjin sudilah mlwat rakan2 yg join segmen ni dblog saya untuk tambah kenalan~

salam perkenalan dri saya bkl guru SP n Biology~

pss;cikgu imanshah ...ehhe tak fofular pon..kui3

Mat Ganu said...

hahaha...siap name penuh tue, tak leh bla siot...

ijatnuar87 said...

cikguakim:ahaks...mekacih bebyk...beyeh,senantiasa melawat,hehehe...SP tu sains pertanian ek...

ijatnuar87 said...

matganu:xpenoh lagi la....bin khalid xdop lagi tu,heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...