Sunday, December 12, 2010

KEY CHAIN

ASSALAMUALAIKUM…

 

ahaks…cam pelik jek tajuk kat atas tu kan…diulangi, KEY CHAIN yek bukan kencing…

cuma nak berkongsi dengan korang pasal satu hobi ambe nih…tak der la gempak cam orang lain, tapi apa yang pasti, hobi ambe ni tak membahayakan orang lain la…

hobi ambe ini ialah mengumpul SETEM KEY CHAIN, atau dalam bahasa melayu nyer, disebut sebagai RANTAI KUNCI…ambe mula mengumpul key chain ini bermula dari tingkatan 1 lagi, dan malangnya key chain pertama ambe tu dah hilang…ambe sangkut kat kunci besikal, pastu tercicir kat skolah (rantai besikal tu pom kena gergaji, sebab kunci dah ilang).

setakat ini koleksi ambe dah mencecah lebih kurang 4000 40 jenis…

DSC01034

 

diantara key chain kesayangan ambe ialah…

DSC01045

dihasilkan oleh murid ambe…

 DSC01027

diperoleh dari tecer ambe, dari jepun…

 DSC01028

diperoleh masa beli komik Kreko…

 DSC01029

antara yang paling lama…ada nama sendiri, bangga woo,heheh…

 DSC01030

pedang ichigo, macam real, tapi xleh nak ban kai,heheh…

 DSC01031

diperoleh masa pameran seni…

 DSC01032

paling terbaru, diperoleh di indonesia, batu gunung berapi…

 DSC01033

diperoleh dari Kreko, ader pita ukur kat dalam…

 DSC01036

viva la barca…ambe kan peminat barca,hehehe…

 DSC01037

xpasti dari maner…

 DSC01038

beli kfc masa superman return dulu…

 DSC01039

diperoleh dari Danau Toba, pemberian seseorang…

 DSC01040

tak pasti dari mane, tapi sangat sayang…

 DSC01041

diperoleh dari tecer ambe, dier beli kat UK…

 DSC01042

diperoleh dari tawau, sabah, tempat lahir ambe…

 DSC01043

pemberian sahabat, dari thailand…

 DSC01044

pemberian oleh anak murid, dari kelate…

 

p/s: semoga koleksi ni makin bertambah,hehehe…korang menyimpan aper?

17 comments:

sizuka[Izzati] said...

hoooooo banyaknyeeee.nnti dtg nz, dpt nz pnye plak.kehkeh~

Daya said...

dlu suke sgt kumpul keychain..skrg kumpul jugak cuma tak rajin..hehe..

tapi kan, keychain awak yg dlm plastik pastu ada tulis naruto tu..kite pun ada gak...adik kite bagi..

best jugak kumpul keychain ni...nak2 klau yg kiut2...

ijatnuar87 said...

sizuka:hehehe...tu la,kalu g jln2 tmpat org,mmg keychain la menjadi pilihan,murah & menunjukkn bukti yg kiter dah smpai situ...nnt nk smpai nz plak,hehehe..

daya:heheheh...sma ek...beli kat maner?tu la,yg kiut2,pastu yg susah nk dpt,mmg bebaloi la..

░♥si lampu neon♥░ said...

GILER SMART KOT KEY CHAIN KO..TU AKU ADE BANYAK KEYCHAIN DAN SEMUA AKU BUANG BUANG JER..TAK MINAT WOOO

Darkbatman said...

keychain gile bykkkk..nk jugakk

ijatnuar87 said...

lampuneon:aduyai...pesal la pegi buang...baik bui kat ambe,hehehe...

darkbatman:isk,xbanyak lagi nih...besa2 jek...

azi nur said...

baanyakknyeerr.....kite suke kumpul plastik makanan ringan yg lawa2...

soffea said...

wah.. banyaknye key chain. sy pon suke kumpul gak. tapi dh hilang tah ke mana.. hehe.

ijatnuar87 said...

azinur:kumpul plastik makanan ringan?camner tu ek..xbraper phm lagi nih...

ijatnuar87 said...

soffea:la,yer ke...ruginyer la...xper2,kumpul balik,hehehe

..aKuBuKanKaMoO.. said...

aku pun ada 1 kotak kasut key chain.. dr sekolah2 lg kumpul.. tp skrg dh stop..tp still bli key chain utk bg kt ank buah..soh dieorg plak kumpul key chain 2.. seronok kumpul key chain sbb setiap 1 key chain mesti ada kenangan kan...

ijatnuar87 said...

akubukankamoo:uiks,bnyaknyer...hehehe...yup,btol tu,setiap keychain tu ader ceritanyer yang tersendri...

Daya said...

keychain tu adik kite beli kat pesta konvo utm skudai...hehe...terharu je adik darjah 3 teringat kat kakak dia yg sorang ni...so dia belikan keychain tu =)

ijatnuar87 said...

daya:owh...bagusnyer la,hehehe..tp knapa dier beli gaara?knapa xbeli sakura?hehehe

Daya said...

haha..tu la kan....dia beli yg dia suke...biar kite igt dia sll :p

ijatnuar87 said...

daya:heheheh...xper la kan,kurang2 nyer ader gak dari xder langsung

MiSsZ said...

missz pun suka kumpul keychain.. tak kira lak berapa.. ada yg missz letak gambarnyer kat entri blog missz.. nanti dtg jemput tengok yer... mana tau kot2 leh kite kongsi2 minat yg sama.. best..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...