Tuesday, December 14, 2010

KALAULAH…

ASSALAMUALAIKUM…

 

Kalaulah…

perkataan yang biasa disebut oleh semua orang…menyatakan sesuatu permintaan atau pengharapan seseorang itu…sebagai contoh, kalaulah aku anak raja, kalaulah aku dapat kereta proton tuah tu, kalaulah aku ni bilionair(cam lagu Bilionaire tu)…

dan sudah semestinya berbagai-bagai lagi kalaulah yang dapat difikirkan oleh korang semua kan…setiap kalaulah tu merupakan satu angan-angan mat jenin, namun dengan usaha, doa dan tawakal, kalaulah itu mungkin akan menjadi kenyataan…namun janganlah pula korang berkalaulah dengan angan-angan yang pelik dan tak masuk akal…

kita semua mampu berkata “KALAULAH”, namun adakah kita mampu untuk merealisasikannya? dan jangan berkata kalaulah jika niat hanya untuk beralasan…

apa-apa pun, mari kita sama-sama tengok, kalaulah watak-watak manga Dragon Ball diterjemahkan kedalam bentuk 3D, bagaimanakah bentuknya..

 

Cell…

freeza @ fliza

vegeta @ bezita

majin boo…

 

sekadar untuk perkongsian yek, jangan plak ader yang tak leh tdo nanti,hehehe…tapi nampak macam betul-betul gak kan…

 

sumber

 

p/s: gambar 3D lagi elok dari realiti punya, citer dragon ball evolution tu memang tak best…

6 comments:

Mat Ganu said...

tak elok guna perkataan "kalaulah" tue..macam melawan takdir ALLAH plk nanti, bersyukurlah dgn ape yag kita ade..sekadar perkongsian bersama.

man yusoef said...

smart kot kalau ada cerita dragonball 3d cam atas tu...bukan macam Dragonball Evolution...haram je...xbest langsung..hehe

Intan Aidila said...

DiMaNaKaH G0Ku Ku....
MeNgApeKaH iA tiAdE DlM SeNar@i aTaH NiH PoKcIk ? ApEkaH

ijatnuar87 said...

matganu:btol tu...tp kalaulah tu kita gunakan sebagai pendorong utk mencapai sesuatu,blh gop kan...

mah:tau xper,kalu ader yg 3d msti lagi besh,nak dibandingkan dengan dragonball evolution yg nth per2...

intan:goku blom di 3D kan lagi,hehehe...lmbt skit,sbb nk lukis rmbut tu ssh,hehehe

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Salam kunjungan salam ziarah…. aku masa kecik-kecik rajin gak nengok dragon ball ni .... tapi sekarang ni dah sibuk tak ade masa plak nak nengok...

Goku kalau di 3D kan tu dah tak nampak cumel lagi kan...nampak ganas plak muka dia karang

ijatnuar87 said...

afzainizam:hehehe...skrang ni baru bis kumpul sumer episod,cuma xder masa jek nk tgk..tu la,nmpk cam ganaz la,tp lagi elok la dari goku dlm dragon ball evolution tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my felling today...

mAke nO seNSe , bUT LeT mAkE cHaNGe...